Mladi i volonteri


Mladi i volonteri


Tijekom protekle godine nastojalo se povećati broj aktivnih članova Mladih Crvenog križa. Stoga je naglasak u radu bio na motiviranju mladih za što aktivnije učešće u aktivnostima Crvenog križa, a ne samo kroz pasivno članstvo.

Pri Gradskom društvu Crvenog križa u Slavonskom Brodu djeluje Klub Mladih Crvenog križa koji broji 19 članova. Članovi se prigodno sastaju u prostorijama Domova Crvenog križa, bez obzira kojeg su uzrasta ili u koju školu idu pa su tako sudjelovali u radionicama izrade poklona za Uskrs, nakon čega su posjetili osobe smještene u staračkim domovima i pjesmom i poklonima podijelili s njima duh Uskršnji blagdana. Članovima se pruža i mogućnost izrade likovnih ili literarnih radova u prostorijama Kluba, kako bi sudjelovali na raznim natječajima.

Isto tako prostorije Kluba na raspolaganju su članovima koji se žele u svoje slobodno vrijeme baviti društvenim igrama (šah, domino, dama, itd.).

U rad s mladima aktivno je bilo uključeno 72 volontera (prosvjetnih djelatnika i drugih osoba).

Broj škola na području naše županije u kojima se provodi rad s Mladima je 26 osnovne (19 iz Slavonskog Broda i 7 iz Nove Gradiške) i 7srednjih (5 iz Slavonskog Broda i 2 iz Nove Gradiške), i 3 Više škole iz Sl. Brodu kojima imamo osnovanih 26 društava Mladih Crvenog križa koja broje 789 člana.

Skip to content